Met deze tips vind jij de perfecte doopsuiker!

Wanneer je een baby verwacht moet je heel wat voorbereidingen treffen. De babykamer in orde brengen, tal van spullen kopen, een naam kiezen en niet te vergeten: doopsuiker voorzien! De laatste jaren is de keuze in doopsuiker immens toegenomen en zijn de mogelijkheden niet te overzien. Je kan dus waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken als het komt op doopsuiker kiezen. Wij hebben gelukkig een aantal tips om de perfecte doopsuiker, om jouw kindje mee te verwelkomen, te vinden.

Budget is allesbepalend

Niets is gratis jammer genoeg en ook doopsuiker kost heel wat geld. De eerste stap richting de perfecte doopsuiker, is bepalen hoeveel budget je hiervoor hebt. Heb je een groot budget, dan kan je heel wat richtingen uit, heb je maar een beperkt budget voor doopsuiker, wordt de keuze wat minder. Maar geen nood, ook met een beperkt budget kan je heel leuke doopsuiker voorzien. Ben je een beetje handig? Dan kan je nog altijd zelf de handen uit de mouwen steken en homemade granola maken of zelgemaakte speklollies!

Leuke verpakkingen

Je kan het je zo gek niet bedenken, tegenwoordig vind je de gekste manieren om doopsuiker te verpakken. Blikjes, zakjes, proefbuisjes, of de standaard kartonnen doosjes. Deze blijven het nog altijd erg goed doen. Heel leuk is om de verpakkingen te kiezen aan de hand van een thema. Bijvoorbeeld een bepaalde keur, dieren, seizoenen, of om de verpakking aan te passen aan de lay-out van het kaartje.

Vullingen

Vroeger was het echt een traditie dat chocolade werd gegeven als doopsuiker. Tegenwoordig zijn er tal van andere mogelijkheden. Koekjes, snoepjes, popcorn, badzout, thee of zelfs wijn. Wat nu vaak gedaan wordt, is verschillende vullingen combineren. Zo is er voor iedereen wel wat wils en voorzie je ook iets leuk voor mensen die geen chocolade lusten. Leuk is om de kleur van de vullingen af te stemmen op de kleuren van het geboortekaartje.

Hoeveelheid suikerbonen

Waar veel mensen mee in de knoop zitten, is de hoeveelheid suikerbonen die ze moeten voorzien. De algemene ‘regel’ is dat je ongeveer 10-12 suikerbonen per verpakking voorziet. Met 1 kg suikerbonen kan je ongeveer 20-24 doosjes vullen. De kans is erg groot dat je nog wat overschot zal hebben achteraf, maar dan kan je gewoon nog wat extra uitdelen. Wanneer je de suikerbonen hebt gekocht, kan je stilaan beginnen met vullen. Altijd leuk om dit in gezelschap te doen, of je nu 50 of 100 doosjes te vullen hebt!